Man Ray & fashion photography

Man Ray a studiat pentru început, prin luarea de cursuri de noapte de la diferite şcoli, incluzand Şcoala Naţională de Design din New York. Între 1908 şi 1912 a studiat desenul la Ferrer Francisco Social Center din New York. În 1911 el a început să lucreze ca un pictor şi sculptor.  El a fost unul dintre pictorii abstracţi din Statele Unite ale Americii, şi a avut contacte strânse cu avangarda artei europene. În 1915 el a început să apeleze la fotografie, lucrând ca şi fotograf independent, producător de film, şi pictor. Începând cu 1917 a fost co-fondator al grupului Dada New York.  
Odată cu anul 1921 a plecat la Paris, unde a lucrat îndeaproape cu suprarealiştii pentru o perioadă mai mare de timp. Pe lângă activităţile sale artistice, el a acceptat şi promovarea comercială a proiectelor, în special în domeniile portretului şi fotografiei de modă. Printre cele mai faimoase fotografii ale sale din acel timp, au fost cele realizate cântăreţei  Kiki.  Fotografiile acesteia se folosesc adesea de conturul corpului pentru a focaliza obiectivul asupra altor obiecte reprezentate.


Mulţi artişti au răspuns pozitiv  la combinaţiile îndrăzneţe de creaţie ale lui Man Ray, reprezentate de minimalism, noroc, şi absurditate. Drept urmare în anul 1922 a fost publicată prima sa carte, intitulată Domenii încântătoare. Lucrările lui Man Ray sunt considerate o activitate ‚‚pur cerebrală’’. Portretele, fotografii sau picturi au expresivitate şi seducţie. El a experimentat  jocurile de cuvinte, umbre, şi simboluri, deseori acestea devenind subiecte sugestive în lucrările sale ca şi cele intitulate Man în anul 1918 şi Woman, simbolizată printr-un reflector care proiecta o umbră pe foia de lucru. (documentare: Album fotografic Man Ray)